koken met Lieve

Zoetzure noedels

Zeer zeer lekker, maar ik mispak mij wel altijd een beetje aan het te verrichten werk. Elke keer weer denk ik ‘oh ik maak dat nog eens, dat is geen werk’, om dan te staan vloeken omdat ik tegelijk eiers sta te bakken, groenten flinterdun moet snijden, noedels moet weken en scampi moet prepareren. Maar enfin, zeer lekker.

 photo foto-26_zps0b8996bf.jpg

Nodig:

  • 3 el vissaus
  • 2 el azijn
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el tomatenpuree
  • zonnebloemolie
  • 2 teentjes look
  • een pakje rijstnoedels
  • een bussel lente-uitjes
  • een wortel of 2-3
  • een prei of wat sojascheuten
  • 2 eieren, geklopt
  • scampi


Doen:

  • Meng vissaus, azijn, tomatenpuree en suiker in een kommetje. Zet opzij.
  • Snij alle groentjes in heel fijne stukjes/reepjes (ze moeten snel garen).
  • Verhit de olie in de wok, voeg de groentjes en look toe. Goed roeren.
  • Laat de noedels weken (zie verpakking), laat uitlekken en voeg toe.
  • Voeg het sausje toe.
  • Je kan nu de hele hoop aan de kant schuiven en de eitjes bakken op de andere helft, maar ik doe dat liever op een apart pannetje. Bak dus een omelet en doe in stukjes. Voeg toe.
  • Bak ook de scampi mooi aan en voeg ook toe.
  • Je kan garneren met chilivlokken en gehakte pinda, maar dat heb ik nooit in huis.